Συνεργάτες

Ασπασία Κατσούλη

Ειδική ακτινοδιαγνώστρια μαστού

Ασπασία ΚατσούληΑποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992. Μετά την ολοκλήρωση της αγροτικής της θητείας στο αγροτικό ιατρείο της Απιδέας Λακωνίας και στο κέντρο Υγείας Μολάων, συνέχισε την εκπαίδευσή της στις Η.Π.Α. αρχικά στην ειδικότητα της παθολογίας, στο Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Στη συνέχεια ειδικεύθηκε στην ακτινοδιαγνωστική στο Long Island College Hospital της Νέας Υόρκης και το 2001 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής από την Αμερικανική Επιτροπή Ακτινολογίας. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στις απεικονιστικές μεθόδους σώματος με τη χρήση αξονικής τομογραφίας, μαγνητικής τομογραφίας και υπερήχων, στο νοσοκομείο Beth Israel Medical Center της Νέας Υόρκης.

Η επιθυμία της να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στις απεικονιστικές μεθόδους, την οδήγησε στην απόκτηση τίτλου υποειδικότητας στις απεικονιστικές μεθόδους του μαστού (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, μαγνητική τομογραφία), καθώς και στις επεμβατικές τεχνικές διάγνωσης παθήσεων του μαστού, στο νοσοκομείο New York Presbyterian Weill Cornell Medical Center.

Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα και απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας στην Ακτινοδιαγνωστική. Από το 2005 συνεργάζεται με την Δρ. Αθηνά Βούρτση, ενώ συνεχίζει ανελλιπώς να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και να παραμένει ενημερωμένη στις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο των απεικονιστικών εξετάσεων μαστού παρακολουθώντας Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια.

 

 

Ευαγγελία Σταματίου

Τεχνολόγος ακτινολόγος

Ευαγγελία ΣταματίουΣπούδασε στο εξειδικευμένο σε επαγγέλματα υγείας, ΙΕΚ ΣΒΙΕ, από το οποίο αποφοίτησε το 1989 ως Τεχνολόγος Ακτινολόγος. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε για 6 μήνες στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και με δική της πρωτοβουλία συνέχισε για ακόμη έξι μήνες την πρακτική της, εργαζόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, Πειραιά.

Απέκτησε επιτυχώς πιστοποίηση επάρκειας γνώσεων και κατάρτισης σε θέματα ακτινοπροστασίας, μετά από γραπτές εξετάσεις.

Το 1990 ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στο Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο «ΥΓΕΙΑ» εργαζόμενη στα χειρουργεία και στο κλασικό ακτινολογικό.

Το 1997 εξειδικεύθηκε στη μαστογραφία στο τμήμα check up του νοσοκομείου.

Το 2002 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Δρ. Αθηνά Βούρτση, η οποία είχε αναλάβει τη διεύθυνση του κέντρου μαστού στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Η συνεργασία αυτή στάθηκε για την ίδια πηγή έμπνευσης και εμπειρία ζωής, αφού μέσα από τον τρόπο με τον οποίο η Δρ. Βούρτση προσέγγιζε τις γυναίκες και διεξήγαγε τη μαστογραφία, με σημασία στη λεπτομέρεια και ευλαβική προσήλωση, την έκανε να συνειδητοποιήσει τη σπουδαιότητα του δικού της ρόλου, της Τεχνολόγου Ακτινολόγου, στη σωστή απεικόνιση της κατάστασης του μαστού και συνεπώς και στην έγκυρη διάγνωση.

Το 2009 εντάχθηκε στο δυναμικό της ειδικής απεικονιστικής μονάδας «Διαγνωστική Μαστογραφία», παραμένοντας προσηλωμένη στην αξία της πρόληψης και της έγκυρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού.