Τα σημεία όπου συσσωρεύεται το λίπος μπορεί να επιδρούν στον τύπο του καρκίνου στον μαστό

Οι γυναίκες που έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) μεγαλύτερο από 25 χαρακτηρίζονται υπέρβαρες και παχύσαρκες και εμφανίζουν υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στον μαστό συγκριτικά με εκείνες που διατηρούν ένα φυσιολογικό βάρος, κυρίως μετά την εμμηνόπαυση. Το υπερβολικό βάρος μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο επανεμφάνισης καρκίνου στον μαστό σε γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο.

Δημοσίευση 5 ακτινοδιαγνωστών μαστού στο AuntMinnie.com

Πριν την έναρξη του ετήσιου ευρωπαϊκού συνεδρίου EUSOBI, πέντε από τους διακεκριμένους Ευρωπαίους επικεφαλής ακτινοδιαγνώστες μαστού – o Prof. László Tabár, MD, o Prof. Alexander Mundinger, MD, η Dr. Brigitte Wilczek, MD, PhD, η Dr. Athina Vourtsis, MD, PhD και ο Prof. Dr. Thomas Frauenfelder, MD -, συμμετείχαν σε ένα «εικονικό» πάνελ για να συζητήσουν μία πληθώρα ζητημάτων που συνδέονται με την καλύτερη δυνατή πρόληψης της υγείας των γυναικών. Μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση ήταν και η εμφάνιση του 3D ABUS, ως ένα νέο, ελπιδοφόρο διαγνωστικό εργαλείο για τον απεικονιστικό έλεγχο των γυναικών με πυκνούς μαστούς.

Τα «νέα» της Τζολί δεν συγκλόνισαν τις γυναίκες

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Ακτινολογίας, η Ατζελίνα Τζολί, παρά τις αρχικές προβλέψεις, δεν κινητοποίησε τις γυναίκες για να προβούν σε ελέγχους των μαστών τους για την πρόληψη του καρκίνου.

Μύθοι και αλήθειες

Αυτοεξέταση

Συχνές απορίες