Στηρίξτε την ενημέρωση για τους «Πυκνούς Μαστούς» στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μας. Μάθετε πώς!

Ο οργανισμός Dense Breast-info δημιουργήθηκε για να παρέχει επιστημονική γνώση εστιασμένη στην αναγκαιότητα εξατομικευμένης πρόληψης σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς.

Ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής του οργανισμού με έδρα τη Νέα Υόρκη, η Δρ. Αθηνά Βούρτση έλαβε την πρωτοβουλία να αναπτύξει τον οργανισμό στις χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα, προκειμένου και οι Ελληνίδες γυναίκες αλλά και οι γιατροί που ασχολούνται με το αντικείμενο του μαστού, να έχουν πρόσβαση στην επιστημονική γνώση του οργανισμού και ανάλογη ενημέρωση.

Μόλυνση του περιβάλλοντος και καρκίνος στο μαστό. Τι ισχύει έπειτα από δεκαετίες επιστημονικών ερευνών;

Το βρετανικό ερευνητικό κέντρο για τον καρκίνο μαστού έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των ερευνών για ουσίες που ενοχοποιούνται για πρόκληση καρκίνου στο μαστό. Ο κατάλογος των «ενοχοποιητικών» συστατικών είναι μακρύς και ξεκινά με τη «μόλυνση του περιβάλλοντος», ενώ συγκαταλέγει συνήθεις ύποπτες ουσίες που βρίσκονται σε καλλυντικά και σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

Τα σημεία όπου συσσωρεύεται το λίπος μπορεί να επιδρούν στον τύπο του καρκίνου στον μαστό

Οι γυναίκες που έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) μεγαλύτερο από 25 χαρακτηρίζονται υπέρβαρες και παχύσαρκες και εμφανίζουν υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στον μαστό συγκριτικά με εκείνες που διατηρούν ένα φυσιολογικό βάρος, κυρίως μετά την εμμηνόπαυση. Το υπερβολικό βάρος μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο επανεμφάνισης καρκίνου στον μαστό σε γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο.

Μύθοι και αλήθειες

Αυτοεξέταση

Συχνές απορίες