Τα «νέα» της Τζολί δεν συγκλόνισαν τις γυναίκες

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Ακτινολογίας, η Ατζελίνα Τζολί, παρά τις αρχικές προβλέψεις, δεν κινητοποίησε τις γυναίκες για να προβούν σε ελέγχους των μαστών τους για την πρόληψη του καρκίνου.

Πότε τα μεταλλαγμένα γονίδια BRCA γίνονται πιο απειλητικά;

Ερευνητές εντόπισαν καλύτερους τρόπους για να προσδιορίσουν την ηλικία κατά την οποία τα μεταλλαγμένα γονίδια BRCA είναι πιθανότερο να προκαλέσουν κίνδυνο για τη ζωή των γυναικών που φέρουν τις συγκεκριμένες γενετικές μεταλλάξεις, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο μαστό ή στις ωοθήκες. Η γνώση του χρονικού προσδιορισμού επικινδυνότητας των γονιδίων αυτών για τη ζωή της γυναίκας, θα βοηθήσει γιατρούς και ασθενείς να αποφασίσουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να λάβουν δραστικά μέτρα, όπως προληπτική μαστεκτομή ή προληπτική χειρουργική επέμβαση ωοθηκών, υποστηρίζει ο επικεφαλής της επιστημονικής έρευνας και συντάκτης της, Αντώνης Αντωνίου –ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ, τομέας υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας της Αγγλίας.

Η Δρ. Αθηνά Βούρτση αναλαμβάνει την ενημέρωση ευρωπαίων συναδέλφων της για το InveniaTM ABUS

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στην υπηρεσία της υγείας προσφέρει στους γιατρούς νέα διαγνωστικά εργαλεία για την καλύτερη δυνατή διάγνωση ασθενειών, που αν προληφθούν εγκαίρως αποδεικνύονται ιάσιμες. Ένα από αυτά τα εξαιρετικά διαγνωστικά εργαλεία είναι και το InveniaTM ABUS, το νέο αυτοματοποιημένο υπερηχογράφημα μαστών της GE που προσφέρει την μελέτη του μαστού σε τρισδιάστατο επίπεδο.

Μύθοι και αλήθειες

Αυτοεξέταση

Συχνές απορίες