Η αναγκαιότητα της προληπτικής μαστογραφίας

Ο Δρ. László Tabár, ομότιμος καθηγητής ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο Ουψάλα στη Σουηδία, απαντά με επιχειρήματα σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση JAMA Oncology, το οποίο σύμφωνα με τον καθηγητή, παραπλανά τις γυναίκες αναφορικά με την αναγκαιότητα της προληπτικής μαστογραφίας. Συγκεκριμένα ο Δρ. Tabár, διευκρινίζει το πόσο χαμηλό είναι το οικονομικό κόστος και πόσο μεγάλο το όφελος για τη ζωή της γυναίκας που τηρεί τους τακτικούς προληπτικούς ελέγχους για τη υγεία των μαστών της, ενώ τονίζει ότι όσοι αναφέρονται αρνητικά στην προληπτική απεικόνιση των μαστών, ξεχνούν να αναφέρουν μαζί και τα θετικά της.

Η «έκθεση» του βρέφους από τη μήτρα

Παρόλο που η μήτρα θεωρείται παραδοσιακά ως απολύτως ασφαλής και προστατευτική για την ανάπτυξη του κυήματος, η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα, αποτελούν μόλις κάποιους από τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται το αναπτυσσόμενο βρέφος και μάλιστα μέσα στη μήτρα της μητέρας του.

Η κατανάλωση ψαριών στην παιδική ηλικία προλαμβάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου μαστού

Μία νέα πανεπιστημιακή έρευνα δείχνει πως η διατροφή μας με ψάρια στην παιδική ηλικία δρα στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στην ενήλικη ζωή, πιο προστατευτικά ακόμη και από την κατανάλωση φυτικών τροφών.

Μύθοι και αλήθειες

Αυτοεξέταση

Συχνές απορίες