Πυκνός Μαστός και Μαστογραφία

Ο Πυκνός Μαστός αποτελεί πρόκληση για την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του μαστού, ενώ παράλληλα αποτελεί παράγοντα κινδύνου. Στις περιπτώσεις πυκνών μαστών, η Ψηφιακή Μαστογραφία έχει αποδειχτεί ότι δεν επαρκεί για την εφαρμογή της ως μοναδική απεικονιστική μέθοδο για ασφαλή και έγκυρα αποτελέσματα. Ο οργανισμός Dense Breast Info, με μία σειρά ερωτημάτων και απαντήσεων, μας διαφωτίζει αναφορικά με τον πυκνό μαστό και τη χρήση της ψηφιακής μαστογραφίας.

Ένα βίντεο που αποτίει φόρο τιμής στη γυναίκα που υπερασπίστηκε τις θέσεις των γυναικών με πυκνούς μαστούς

Ένα βίντεο στη μνήμη της Nancy Cappello από επιστήμονες φίλους της, ανάμεσά τους και η Δρ. Αθηνά Βούρτση, που την γνώρισαν και αισθάνθηκαν την ανάγκη να μιλήσουν για εκείνη, για τη γυναίκα που τους ενέπνευσε, τους παρακίνησε, τους βοήθησε στην επίτευξη ενός κοινού στόχου, της αναγνώρισης του πυκνού μαστού ως παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου στον μαστό.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την πυκνότητα του μαστού;

Είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο και αποδεκτό από διεθνείς επιστημονικές ενώσεις ότι ο πυκνός μαστός αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ενώ οι γυναίκες με πυκνούς μαστούς θα πρέπει να υποβάλλονται σε επιπλέον εξειδικευμένο απεικονιστικό έλεγχο. Ωστόσο, τι επηρεάζει την πυκνότητα των μαστών μας;