Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την υγεία των οστών μας

Η υγεία των οστών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας έχει ιδιαίτερη σημασία, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής ή φύλου όπου ανήκει ο καθένας μας. Εάν, ωστόσο, είστε γυναίκα που έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, η υγεία των οστών είναι ακόμα πιο σημαντική για εσάς. Μελέτες έχουν δείξει πως ορισμένες θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού προκαλούν απώλεια οστικής μάζας. Επιπροσθέτως, οι γυναίκες μετά τα 50 έτη διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν οστεοπόρωση (δηλαδή μια κατάσταση αδυναμίας και ευθραυστότητας των οστών) σε σχέση με τους άνδρες.

Καρκίνος του μαστού, COVID-19 και εορταστική περίοδος: Πώς θα βρεθούμε με ασφάλεια με τους αγαπημένους μας

Xmas 2020

Όλοι μας έχουμε χάσει την επαφή με τους φίλους και τους συγγενείς μας τους τελευταίους μήνες, και τρέφαμε την ελπίδα ότι θα καταφέρναμε να βρεθούμε στις γιορτές. Ωστόσο, φαίνεται πως ακόμα και με τη χρήση μάσκας, οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, τα μοιρασμένα γεύματα και οι μετακινήσεις εξακολουθούν να εγκυμονούν κινδύνους.

Οι επιπτώσεις στη διάγνωση καρκίνου του μαστού κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Σύμφωνα με μια μελέτη, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαγνωστεί αισθητά λιγότερες περιπτώσεις καρκίνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η μελέτη αυτή δημοσιεύτηκε ηλεκτρονικά στις 4/8/20 από το JAMA Network Open και έχει τίτλο «Changes in the Number of US Patients With Newly Identified Cancer Before and During the Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) Pandemic».