Ομιλία του Dr. Nick Perry στο Medical Imaging Convention –London 2018

Στο Medical Imaging Convention 2018 (Συνέδριο Ιατρικής Απεικόνισης), που γίνεται στο Λονδίνο στις 6 & 7 Ιουνίου, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 καινοτόμοι εκθέτες, ενώ σε σχετικά σεμινάρια θα λάβουν μέρος ως επικεφαλής ομιλητές, 85 ειδικοί στον τομέα της ιατρικής απεικόνισης. Στο συνέδριο συμμετέχει με σχετική ομιλία ο Dr. Nick Perry, ο οποίος σε όλη τη σπουδαία πορεία του έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στη διάγνωση των παθήσεων του μαστού μέσα από τις τεχνικές της απεικόνισης μαστού και σε δραστηριότητες που συνδέονται με αυτήν.

Η επιπρόσθετη δόση ακτινοβολίας από την τομοσύνθεση στην ψηφιακή μαστογραφία είναι εντός ορίων και δεν επιβαρύνει την υγεία των γυναικών

Η τομοσύνθεση αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην απεικόνιση του μαστού αυξάνοντας τη διαγνωστική ακρίβεια της νόσου, μέθοδος η οποία εφαρμόζεται ολοένα και περισσότερο.
Ως προς πρωτόκολλο της τεχνικής της τομοσύνθεσης (πόσες εικόνες λαμβάνονται και εάν συνδυάζεται με ή χωρίς ψηφιακή μαστογραφία) δεν έχει επέλθει ακόμη η απόλυτη σύγκλειση απόψεων.Στα πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε μια νέα έρευνα που μελέτησε την συνολική δόση έκθεση σε ακτινοβολία μαζί με αυτήν της μαστογραφίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η δόση είναι ασφαλής και παραμένει εντός των επιτρεπτών ορίων.

Το ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα βοηθά στην επιβίωση των γυναικών με καρκίνο μαστού

Φαίνεται πως η γυμναστική με βάρη και αντιστάσεις και η ανάπτυξη ενός δυνατού μυϊκού συστήματος δεν είναι μόνο ευεργετική για τα οστά και για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης αλλά και για την καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου μαστού.