Ομιλία του Dr. Nick Perry στο Medical Imaging Convention –London 2018

Στο Medical Imaging Convention 2018 (Συνέδριο Ιατρικής Απεικόνισης), που γίνεται στο Λονδίνο στις 6 & 7 Ιουνίου, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 καινοτόμοι εκθέτες, ενώ σε σχετικά σεμινάρια θα λάβουν μέρος ως επικεφαλής ομιλητές, 85 ειδικοί στον τομέα της ιατρικής απεικόνισης. Στο συνέδριο συμμετέχει με σχετική ομιλία ο Dr. Nick Perry, ο οποίος σε όλη τη σπουδαία πορεία του έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στη διάγνωση των παθήσεων του μαστού μέσα από τις τεχνικές της απεικόνισης μαστού και σε δραστηριότητες που συνδέονται με αυτήν.

Το ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα βοηθά στην επιβίωση των γυναικών με καρκίνο μαστού

Φαίνεται πως η γυμναστική με βάρη και αντιστάσεις και η ανάπτυξη ενός δυνατού μυϊκού συστήματος δεν είναι μόνο ευεργετική για τα οστά και για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης αλλά και για την καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου μαστού.

Η Δρ. Αθηνά Βούρτση έλαβε μέρος στην εκπόνηση του συγγράμματος BREAST CANCER MANAGEMENT FOR SURGEONS

Στο βιβλίο για τη διεπιστημονική αντιμετώπιση του καρκίνου με τίτλο «Breast Cancer Management for Surgeons» (Η διαχείριση του καρκίνου μαστού από τους χειρουργούς), η Δρ. Αθηνά Βούρτση συνέγραψε το κεφάλαιο «Screening for High-Familiar-Risk Women» (η απεικόνιση μαστού στις γυναίκες υψηλού κινδύνου εξαιτίας οικογενειακού ιστορικού). Το άρθρο αναφέρεται στην αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου στο μαστό στις γυναίκες με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό και στην αναγκαιότητα επιπρόσθετης προληπτικής παρακολούθησης των γυναικών αυτών προκειμένου να βοηθηθούν από την πρώιμη διάγνωση . Η μαστογραφία, το υπερηχογράφημα και η μαγνητική μαστογραφία αποτελούν τις τρεις ενδεδειγμένες απεικονιστικές μεθόδους για αυτές τις γυναίκες και περιγράφεται ποιο είναι το ενδεδειγμένο πρωτόκολλο παρακολούθησης. Το σύγγραμμα μπορεί να αγοραστεί ηλεκτρονικά ολόκληρο ή ανά κεφάλαιο ή και να σταλεί σε έντυπη μορφή.

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-56673-3_6