Οι ακτινοδιαγνώστες μπορούν να βοηθήσουν την ενδοοικογενειακή βία

Άρθρο που δημοσιεύθηκε στο European Radiology ανέφερε πως οι ακτινοδιαγνώστες μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην εξακρίβωση στοιχείων που συνηγορούν για ενδοοικογενειακή βία, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Η απεικόνιση μαστού μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο κατά 41%

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cancer αποδίδει τη μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο μαστού στην επίδραση των απεικονιστικών εξετάσεων παρά στις προόδους που έχουν σημειωθεί για τη θεραπεία της νόσου.

Ελεύθερη Ευρώπη από EDC (Ορμονικούς Διαταράκτες)

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Breast Cancer UK, Kit Bowerin, ένωσε τις δυνάμεις του με την EDF-Free Alliance (συμμαχία που μάχεται για την κατάργηση των ορμονικών διαταρακτών στην Ευρώπη) για την ενημέρωση Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες αναφορικά με τα προϊόντα καθημερινής χρήσης που περιέχουν τις χημικές αυτές ουσίες που αποδεδειγμένα μας κάνουν ευάλωτους στον καρκίνο μαστού. Ο Bowerin και τα άλλα μέλη της αποστολής συζήτησαν τους πιθανούς κινδύνους από τη διαδεδομένη έκθεση του κοινού σε αυτές τις χημικές ουσίες και εξήγησαν στους αξιωματούχους της Ευρώπης την αναγκαιότητα να οριοθετηθεί η χρήση των χημικών με νόμους. Περισσότερα από 30 μέλη του Κοινοβουλίου δήλωσαν ετοιμότητα στην υποστήριξη νομοθεσίας που θα «ελευθέρωνε» τους κατοίκους της Ευρώπης από τα EDC.