Αποδεδειγμένα τα οφέλη από τους τακτικούς απεικονιστικούς ελέγχους με μαστογραφία

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 8 Νοεμβρίου στην Επιθεώρηση Cancer και αναδημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του AuntMinnie.com επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά πως η μαστογραφία που εντοπίζει τον καρκίνο μαστού σε πρώιμο στάδιο σώζει ζωές.

Η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση του EUSOBI διοργανώθηκε στην Ελλάδα με αξιοσημείωτη επιτυχία

Ο οργανισμός EUSOBI που ιδρύθηκε το 1997 από μερικούς ευρωπαίους ακτινοδιαγνώστες μαστού με σκοπό τη στήριξη του επιστημονικού πεδίου της απεικόνισης μαστού τόσο με τη συνεχή εκπαίδευση των ειδικών όσο και την ενίσχυση της βασικής και της εξειδικευμένης έρευνας, οργανώνει κάθε χρόνο ένα επιστημονικό συνέδριο, αρχής γενομένης το 1998, στην Αμιέν της Γαλλίας. Στο συνέδριο αυτό κάθε χρόνο συναντώνται όλο και περισσότερα μέλη του EUSOBI με σκοπό την ενίσχυση των δυνάμεών του και την οργάνωση των προσπαθειών τους για την καλύτερη δυνατή διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο. Από την ίδρυσή του έως σήμερα, το EUSOBI έχει καταφέρει να μεγαλώσει τόσο, ώστε να θεωρείται ορόσημο για τους ακτινοδιαγνώστες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απεικόνιση μαστού μέσα και έξω από την Ευρώπη.

Η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα για τις γυναίκες με πυκνό μαστό είναι γεγονός

9 Οκτωβρίου 2018: Ο οργανισμός DenseBreast-info ανακοινώνει την επέκταση της ιστοσελίδας του για την Ευρώπη με την πολύτιμη βοήθεια της Δρ. Αθηνάς Βούρτση, ιδρύτριας και διευθύντριας της «Διαγνωστικής Μαστογραφίας» – κέντρο ακτινοδιάγνωσης μαστού στην Αθήνα – και ιδρυτικής πρόεδρου της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού και της CherylCruwys, συν-ιδρύτριας του Breast Density Matters UK, με πολυετή εκπαιδευτική πορεία στο αντικείμενο του καρκίνου του μαστού. Οι δύο γιατροί προσέφεραν τόσο στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας όσο και στον εμπλουτισμό του περιεχομένου.