Η αναγκαιότητα της προληπτικής μαστογραφίας

Ο Δρ. László Tabár, ομότιμος καθηγητής ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο Ουψάλα στη Σουηδία, απαντά με επιχειρήματα σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση JAMA Oncology, το οποίο σύμφωνα με τον καθηγητή, παραπλανά τις γυναίκες αναφορικά με την αναγκαιότητα της προληπτικής μαστογραφίας. Συγκεκριμένα ο Δρ. Tabár, διευκρινίζει το πόσο χαμηλό είναι το οικονομικό κόστος και πόσο μεγάλο το όφελος για τη ζωή της γυναίκας που τηρεί τους τακτικούς προληπτικούς ελέγχους για τη υγεία των μαστών της, ενώ τονίζει ότι όσοι αναφέρονται αρνητικά στην προληπτική απεικόνιση των μαστών, ξεχνούν να αναφέρουν μαζί και τα θετικά της.

Μαστογραφία από τα 40 και κάθε χρόνο!

Οι μαστογραφίες που ξεκινούν από τα 40 και επαναλαμβάνονται ετησίως παρέχουν τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες επιβίωσης από καρκίνο στον μαστό, σύμφωνα με τα πορίσματα νέας έρευνας που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of the American College of Radiology.

Ομιλία του Dr. Nick Perry στο Medical Imaging Convention –London 2018

Στο Medical Imaging Convention 2018 (Συνέδριο Ιατρικής Απεικόνισης), που γίνεται στο Λονδίνο στις 6 & 7 Ιουνίου, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 καινοτόμοι εκθέτες, ενώ σε σχετικά σεμινάρια θα λάβουν μέρος ως επικεφαλής ομιλητές, 85 ειδικοί στον τομέα της ιατρικής απεικόνισης. Στο συνέδριο συμμετέχει με σχετική ομιλία ο Dr. Nick Perry, ο οποίος σε όλη τη σπουδαία πορεία του έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στη διάγνωση των παθήσεων του μαστού μέσα από τις τεχνικές της απεικόνισης μαστού και σε δραστηριότητες που συνδέονται με αυτήν.