14 «σημαντικές» ερωτήσεις για τον γιατρό σας

Ο προχωρημένος καρκίνος στο μαστό, ο καρκίνος δηλαδή που έχει φύγει από την περιοχή του μαστού και των λεμφαδένων και έχει μεταφερθεί σε άλλα όργανα του σώματος, όπως τους πνεύμονες και τα οστά, μπορεί αν αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο τρόπο να έχει υψηλό ποσοστό προσδόκιμου επιβίωσης. Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με τη νόσο θα πρέπει να οργανώνονται σωστά, να ενημερώνονται έγκυρα για την ασθένειά τους και με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν τις αποφάσεις που θα τις οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα.

11 «πράγματα» που μάλλον δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου στο μαστό… αντίθετα με ό,τι πιστεύεται

Δεν είναι υπερβολή να δεχτούμε ότι ο καρκίνος στο μαστό είναι αυτός που προκαλεί περισσότερο φόβο στις γυναίκες συγκριτικά με όλες τις άλλες μορφές καρκίνου. Δυστυχώς όμως, ο φόβος αυτός οδηγεί πολλές φορές και σε παραπληροφόρηση, η οποία τον επιτείνει και δεν βοηθά στην εφαρμογή σωστών πρακτικών για την πρόληψη της νόσου.

Ανακουφίζετε τα συμπτώματα της θεραπείας του καρκίνου μαστού εναλλακτικά

Η θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο μαστό μπορεί να εξασθενήσει τον οργανισμό, να επιφέρει υπερβολική κούραση, να αποδυναμώσει την άμυνα του οργανισμού και να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου που υποβάλλεται σε αυτήν. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες συμπληρωματικές, εναλλακτικές θεραπείες ή δραστηριότητες, οι οποίες βοηθούν σημαντικά και την ενίσχυση του οργανισμού και την ενδυνάμωση της ψυχικής και σωματικής του κατάστασης αλλά και τη δραστικότητα της θεραπείας, την καλύτερη δηλαδή αφομοίωσή της από τον οργανισμό.