Όσα δεν γνωρίζουμε για τις θηλές μας

Όλες έχουμε θηλές. Όλες γνωρίζουμε ότι από τις θηλές θηλάζουμε και ότι αποτελούν ένα από τα ερωτογενή σημεία του σώματος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν τις θηλές μας που πιθανόν να μην τα γνωρίζουμε οι περισσότερες γυναίκες καθώς το ενδιαφέρον γυναικών αλλά και γιατρών πολύ συχνά επικεντρώνεται στους μαστούς. Κι όμως, από τις θηλές μπορεί να ξεκινήσουν ορισμένα σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως κάποιες μορφές καρκίνου μαστού.

Άλατα αλουμινίου σε αντιιδρωτικά. Είναι τελικά επικίνδυνα;

Τα άλατα αλουμινίου είναι ενεργά συστατικά που χρησιμοποιούντα στα αντιιδρωτικά. Τα άλατα που συνήθως χρησιμοποιούνται συμπεριλαμβάνουν χλωριούχο αργίλιο, υδροχλωρικό αργίλιο, μικτές ενώσεις αργιλίου –ζιρκονίου. Μπορεί να αναγράφονται στη λίστα των συστατικών ως «natural mineral salts», «natural rock salts» ή «potassium alum» (potassium aluminium sulphate).

Οι διατροφικοί ισχυρισμοί και η συμβολή τους στην επανεμφάνιση του καρκίνου

Ισχυρισμοί και Δεδομένα. Ο κατάλογος των ειδήσεων που αποδίδουν οφέλη ή κινδύνους σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών είναι μακρύς και ορισμένες φορές βασανιστικός, κυρίως όταν οι τροφές αυτές συνδέονται με την εμφάνιση ή την πρόληψη του καρκίνου. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα για τον Καρκίνο ξεκαθαρίσει μερικούς διατροφικούς ισχυρισμούς που θεωρούνται δεδομένοι με νηφαλιότητα και επιστημοσύνη.

Μύθοι και αλήθειες

Αυτοεξέταση

Συχνές απορίες