Καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής

Ποια χημικά που εμπεριέχονται σε καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής, είναι επικίνδυνα για την υγεία των γυναικών;

Τα καλλυντικά περιέχουν ένα εύρος χημικών για συγκεκριμένες λειτουργίες: Αντηλιακά φίλτρα για την ηλιακή ακτινοβολία, χρωστικές ουσίες, σκληρυντικά, συντηρητικά για την πρόληψη της ανάπτυξης μικροοργανισμών, αντιοξειδωτικά για την πρόληψη της φθοράς της επιδερμίδας και τη βελτίωση της σταθερότητας των προϊόντων, αρωματικά, ενυδατικά και μαλακτικά για τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας και την αποφυγή της αφυδάτωσης, κ.ά.. Τα χημικά αυτά συστατικά είναι είτε συνθετικά είτε απαντώνται φυσιολογικά στη φύση.

Η Δρ. Αθηνά Βούρτση έλαβε μέρος στην εκπόνηση του συγγράμματος με τίτλο «BREAST CANCER MANAGEMENT FOR SURGEONS»

Στο σύγγραμμα για τη διεπιστημονική αντιμετώπιση του καρκίνου με τίτλο «Breast Cancer Management for Surgeons» (Η διαχείριση του καρκίνου μαστού από τους χειρουργούς), η Δρ. Αθηνά Βούρτση συνέγραψε το κεφάλαιο «Screening for High-Familiar-Risk Women» (η απεικόνιση μαστού στις γυναίκες υψηλού κινδύνου εξαιτίας οικογενειακού ιστορικού). Το βιβλίο διατίθεται ηλεκτρονικά, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν και ηλεκτρονικά μόνο το κεφάλαιο για το οποίο ενδιαφέρονται.

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-56673-3_6

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την πρώτη σας μαστογραφία

Πολλές γυναίκες συνδέουν τη μαστογραφία με τη διάγνωση του καρκίνου στον μαστό και ακριβώς για αυτό αναβάλουν συχνά τα προγραμματισμένα τους ραντεβού. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε: Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία για τον Καρκίνο ένας σχετικά μικρός αριθμός μαστογραφιών, από δύο έως τέσσερις στις 1.000 καταλήγουν στη διάγνωση καρκίνου στο μαστό, και τα ραντεβού αυτά μάλιστα είναι το κλειδί για τον εντοπισμό της νόσου σε πρώιμο στάδιο.

Μύθοι και αλήθειες

Αυτοεξέταση

Συχνές απορίες