Οι τροφές που πολεμούν τον καρκίνο

Η διατροφή διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην πρόληψη πλήθους ασθενειών, επικίνδυνων για τη ζωή μας. Ανάμεσα σε αυτές, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης και ο καρκίνος αποτελούν ασθένειες όπου η ακατάλληλη διατροφή μπορεί να τις προκαλέσει, ενώ η σωστή να τις αποτρέψει.

Χρησιμοποιείτε ασφαλέστερα προϊόντα καθαρισμού

Όπως και τα καλλυντικά, έτσι και τα προϊόντα καθαρισμού κρύβουν κινδύνους για την υγεία μας, μεταξύ των οποίων και η ανάπτυξη καρκίνου μαστού. Ορισμένες απλές συμβουλές θα βοηθήσουν στη μείωση της έκθεσης των μελών της οικογένειάς μας στους πιθανούς αυτούς κινδύνους που συνήθως κρύβονται μέσα στο σπίτι μας.

Αντισύλληψη και κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου μαστού

Σύμφωνα με αναφορά της Lina S. Mørch, PhD. και των συναδέλφων της από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στην ιατρική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine, μία νέα δανέζικη έρευνα κατέδειξε τον αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου μαστού ανάμεσα σε γυναίκες που λάμβαναν ορμονική αντισύλληψη συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν λάμβαναν, με τον απόλυτο κίνδυνο ωστόσο να εμφανίζεται ελάχιστα πιο αυξημένος.

Μύθοι και αλήθειες

Αυτοεξέταση

Συχνές απορίες